Project

General

Profile

Can't log in to forum site

Added by Jesse M about 2 months ago

Hello, I'm having trouble logging in to a certain game developer forum that uses Amazon accounts for login. Even with JavaScript, cookies and DOM enabled on both the forum site and amazon.com, it just redirects back to the forum still logged out, after appearing to successfully accept the login (no error message or anything).

In order to log in and use the site I had to go as far as changing my default browser app from Privacy Browser to a different one, because the Amazon login page was opening in Privacy Browser even from another browser. Login works if done in a different browser.

Any help on what could cause this would be appreciated. User agent is on Webview Default. I also disabled the adblock lists.


Replies (1)

RE: Can't log in to forum site - Added by Soren Stoutner about 2 months ago

A few things you can try.

1. Make the domain settings on both sites include subdomains. For example, use *.amazon.com instead of amazon.com. Often during authentication it will move between subdomains so quickly that you can't visibly see it is happening, but if it hits a subdomain that doesn't have cookies enabled the authentication will fail.

2. Set the user agent on both sites to be something common, like WebView Default. See https://www.stoutner.com/user-agent-problems/.

3. Disable the blocklists for both sites.

If none of that works the authentication method they are using might depend on third-party cookies, which were removed in Privacy Browser 3.8 <https://www.stoutner.com/privacy-browser-3-8/&gt;. If that is the case, I would recommend that you file that as a bug against the web page of the game developer.

    (1-1/1)